Basilur "Ypatinga klasika" 32x2g

  • Basilur "Ypatinga klasika" 32x2g

    Kodas: classicsmetal32

    Arbatų mišinys iš "Specialty Classics" kolekcijos, 4 skonių, po 8 pakelius.

    Padovanokite savo mylimam žmogui gražią dovaną, ši arbata tam puikiai tiks. Puiki pakuotė knygos pavidalu, su klasikinėmis, aukščiausios kokybės arbatomis, be jokių priedų.  

  •  

    Arbatų mišinys iš "Specialty Classics" kolekcijos, 4 skonių, po 8 pakelius.

    Padovanokite savo mylimam žmogui gražią dovaną, ši arbata tam puikiai tiks. Puiki pakuotė knygos pavidalu, su klasikinėmis, aukščiausios kokybės arbatomis, be jokių priedų.

    Skoniai pakuotėje:

    • ANGLIŠKI PUSRYČIAI - 100% Ceilono juodoji arbata, be priedų.
    • DARJEELING – Darjeeling juodoji arbata.
    • SENCHA – 100% Ceilono žalioji arbata, be priedų.
    • EARL GREY – 100% Ceilono juodoji arbata su bergamotės nata.

    Paketėliai supakuoti atskirai, pilnas aromatas kiekviename puodelyje.

    Sudėtis: ANGLIŠKI PUSRYČIAI – 100% Ceilono juodoji arbata be priedų. DARJEELING – 100% indiška juodoji arbata be priedų. SENCHA – 100% Ceilono žalioji arbata be priedų. EARL GREY – Ceilono juodoji arbata (98,25%) su natūralaus bergamotės skonio priedu (1,75%).

    Paketėlių skaičius - 32 vnt.

    Grynasis svoris: 60g

    Kilmės šalis: Šri Lanka

    Rūšis: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) / Sencha

    Juoda arbata:
    Populiariausia arbatos rūšis. Jam taikomas ilgas gamybos procesas. Pagrindiniai etapai yra: vytinimas, kočiojimas, fermentacija ir džiovinimas. Skonines vertes lemia tokie veiksniai kaip: arbatos kilmės šalis, plantacija, derliaus nuėmimo laikas ar vytimo laipsnis.

    Ceilono juodoji arbata laikoma geriausia pasaulyje. Kruopščiai atrinkti viršutiniai krūmų lapai suteikia užpilą, kurį verta rekomenduoti žinovams.

    Paruošimo būdas:
    Arbatinį šaukštelį arbatos užpilkite karštu 95 laipsnių C vandeniu (vadinamuoju baltu verdančiu vandeniu, karštu, neverdančiu), užplikykite dviem būdais:
    - Trumpas, iki 3 minučių užplikymo laikas, užpilas gaivina ir stimuliuoja.
    - Kai užplikoma iki 5 minučių, gaunamas atpalaiduojantis užpilas.

    Per ilgas virimas sukelia sutraukiantį užpilo skonį.
    Juodosios arbatos lapus galima virti tik vieną kartą.

    Žalioji arbata:
    Ji vadinama nefermentuota arbata, nes nevyksta oksidacijos proceso. Jis gaunamas kaitinant/skrudinant lapus, siekiant pagreitinti vytimo procesą ir neleisti jiems fermentuotis. Po šio etapo lapai formuojami juos suvyniojus. Gamyba baigiama džiovinimu ir rūšiavimu. Žalioji arbata yra polifenolių ir antioksidantų, būtinų gerai sveikatai ir ilgaamžiškumui, šaltinis.

    Paruošimo būdas:
    Arbatinį šaukštelį arbatos užpilkite karštu 70–80 laipsnių C temperatūros vandeniu. Virimo laikas turėtų būti nuo 3 iki 5 minučių. Žaliosios arbatos lapus galima virti du ar tris kartus. Pirmasis plikymas turėtų trukti apie 3 minutes, o kiekvienas kitas – pratęstas 1 minute.  

  • Alternatyvios prekės